Resa till venedig

IMG_4990

Grande Canale i Venedig, en Vaporetto (båtbuss) i förgrunden. Foto: Hittasemestern.se

 

Om Venedig

grandecanale

Rio Grande. Foto: Hittasemestern.se

Venedig är staden som inte liknar något annat, med sina smala smala gränder och många kanaler så är Venedig en sådan stad ”som du bara ska gå vilse i”.  Staden har en lång historia och har alltid varit en eftertraktad stad att besöka. Ända sedan år 452 har människor sökt sig till öarna i lagunen av Adriatiska havets norra del.

Idag är antalet turister stort som vill spatsera runt i den vackra och historiska staden. Men Venedig är förutom allt det vackra som staden erbjuder i sig, ett centrum för konst och kultur där de största filmskapare, skådespelare, konstnärer, designers och arkitekter möts för alla de olika biennaler som Venedig står värd för. Venedig är uppdelat i 5 områden Cannaregio, San Polo/Santa Croce, Dorsoduro, San Marco och Castello.

Tips på boenden

Genom att besöka de stora hotell och lägenhetsbokningssidorna kan du enkelt finna förmånliga och prisvärda boenden i Venedig. Det finns betydligt fler olika boenden än du anar. Kanske du inte behöver bo precis vid San Marcosplatsen eller Rialto, genom att boka ett hotell ett par gränder från dessa turisttäta platser sparar du inte bara pengar, du kan också få en lugnare och mer behaglig upplevelse av Venedig.

Områden vi rekommenderar är bland annat Cannaregio (nordvästra Venedig) vilket ligger ypperligt smidigt om du åker vaporetton, båtbussen från flygplatsen Marco Polo. Där finns både hotell och lägenheter till bra priser. Det är en lugn stadsdel men det finns gott om fina piazzor (torg) med mysiga restauranger, där du oftast inte behöver gå i den värsta turistfällan.

Flyga till Venedig

Du hittar reguljärflyg till Venedig (Marco Polo) via Europas större städer. Vi flög via Bryssel med Brussels Air senast och det fungerade mycket bra med en relativt kort transfer i Bryssel. Givetvis så kan du få mer komfort om du lägger mer pengar på flygresan än vad vi gjorde. Men det finns gott om billiga flyg att välja mellan, du bör räkna med minst en mellanlandning. Billigare flygbolag som till exempel Ryan Air flyger till flygplatsen Treviso som ligger något längre bort från Venedig än Marco Poloflygplatsen.

Så åker du från flygplatserna Marco Polo och Treviso

Som vi nämnde så är det väldigt smidigt att åka båtbussen Vaporetton från flygplatsen Marco Polo. Flygplatsen ligger 8 km från Venedigs centrum och brukar därför ta 30-45 min att åka. Du hittar enkelt tidtabeller för de olika AliLaguna vaporettolinjerna online, där kan du också göra förköp på tur och returbiljett till och från Venedig. Vill du åka snabbare och med extra komfort finns även taxibåtar, dem hittar du vid samma hållplats som Vaporetton.  20 km utanför Venedig hittar du även flygplatsen Treviso, dit flyger bland annat Ryan Air. Därifrån kan du åka direktbuss till Venedig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *