Bo romantiskt i Paris

IMG_4230

Mysig vindslägenhet i Le Marais, Paris. Bild: www.hittasemestern.com

Drömmen om vindslägenheten med utsikt över takåsarna i Paris behöver inte alls vara omöjlig! Vi hyrde just en sån mysig liten lägenhet i mysig Le Marais mitt i Paris. Lägenheten var fullt utrustad, fräsch och vi betalade när vi var på plats. Inga förskottsbetalningar alltså. Jag bokade via hotels.com där det går att hitta både hotell, vandrarhem och lägenheter.

Hitta ditt drömboende i Paris – så gör du

Vi ville bo i lägenhet under vår helg i Paris då det är roligt att gå på matmarknader och handla god mat och dryck och tillaga själva tycker vi. Men givetvis ville vi även ha närhet till mysiga bistros och caféer så då var Marais ett utmärkt alternativ att bo. Ett annat sätt att hitta boende är att hyra via airnbnb.se då du hyr av privatpersoner. Så mitt tips är att fundera på vad du/ni vill ha ut av vistelsen i Paris och välja boende efter det. En annorlunda upplevelse kan just vara att hyra en lägenhet och själv gå och botanisera i alla mataffärer vinbutiker och bagerier vilket är en mycket trevlig och smakrik upplevelse. Du kan kanske se Eiffeltornet lite på håll?

Soffsurfa i Paris – alternativt boende

IMG_4244

Bo som konstnärerna i Montemartre.Bild: www.hittasemestern.se

På sajten couchsurfing.com så kan du även finna ett annat sätt att uppleva Paris, nämligen genom att bo på någons soffa. Det här har jag själv inte provat men det är en tämligen populär företeelse och Paris erbjuder ett stort antal ”hosts” värdar som erbjuder en soffa för övernattning. Det här är alltså något för den mer äventyrlige och kanske en mindre budget. Jag vill absolut även uppmuntra till försiktighet när du beslutar dig att Soffsurfa men det kommer troligtvis bli en upplevelse utöver det vanliga.

Bo romantiskt

Det är lite upp var och en att bedöma vad som är romantiskt men det finns alla förutsättningar för att lyckas med detta i Paris. Prova att tänka utanför de klassiska sevärdheterna och fundera på vad du vill få ut av din vistelse när du bokar ditt boende.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *