Bo i Berlin

Bo i lägenhet i Berlin. (Bild www.hittasemestern.se/)

Bo i lägenhet i Berlin. (Bild www.hittasemestern.se/)

Boende i Berlin är ganska enkelt, det handlar bara om vilken nivå du vill lägga för ditt boende. Är det en säng för natten så finns det en uppsjö av billiga vandrarhem med enkelrum eller sovsalar. Det billigare alternativet är då självklart sovsal.

Bra rejält boende i centrala Berlin

Vi bodde på ett enkelt men fint hotell med frukost inte långt från Kurfurstendamm. Priset låg runt 500 kr natten för 2 personer(!). Det är alltså fullt möjligt att hitta ett riktigt prisvärt boende i Berlin.

Billigt boende och billigt flyg till Berlin skapar alltså lite extra pengar över i plånboken. Vilket bara förnöjer i Berlin.

Potsdamer Platz, Berlin. (Bild www.hittasemestern.se)

Potsdamer Platz, Berlin. (Bild www.hittasemestern.se)

Vilken stadsdel i Berlin vill du bo i?

Berlin består av flera olika stadsdelar, alla med sin charm. Det du väljer är var du vill bo, vill du bo i gamla östra Berlin med sin post Sovjetiska aura eller någon annan stadsel med pittoreska shoppinggator. Fredrichshain och Kreuzberg är populära stadsdelar att bo i och besöka med mycket kulturutbud och restauranger.

Centrala Berlin.(Bild www.hittasemestern.se/)

Centrala Berlin.(Bild www.hittasemestern.se/)

Hyr lägenhet

Vill du uppleva känslan av att ”bo i Berlin på riktigt” så ska du definitivt prova att hyra en lägenhet. Upplevelsen att kunna gå till mataffären och handla mat för att kunna laga lite själv tycker jag är ett bra sätt att ta del av en ny stad och få en annan upplevelse. Det kan också vara mer ekonomiskt att hyra en lägenhet. Se bara till att du har en seriös uthyrare och att du undersöker omständigheterna litegrann extra om du hyr privat. Googla runt lite och undersök om det finns några tydliga klagomål just din hyresvärd till exempel. Det brukar vara enkelt att finna bra lägenheter på till exempel booking.com eller momondo. Ofta går det bra att boka utan att betala bokningen i förskott på de sajterna.  Vill hyresvärden ha ut väldigt mycket pengar i förskott så ska du kanske fundera några varv till innan du betalar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *