Att resa till Berlin

IMG_1006

Berliner Fernsehturm, nära Alexanderplatz i Berlin. (Bild www.hittasemestern.se)

Det går smidigt att resa till Berlin på flera olika sätt från Sverige, du kan hitta billiga flyg, åka tåg eller ta en bussresa. Berlins två största flygplatser är Schönefelds flygplats och Tegel. Lågpris bolagen som till exempel Ryan Air flyger till Schönefelds flygplatsen.

En större ombyggnation är dock pågång när det gäller flygplatserna i Berlin och flygen kommer att centraliseras till den nybyggda Berlin Brandenburgs internationella flygplats som beräknas ta över all trafik till Berlin.

Flyga till Berlin

Det finns massor av flybolag som flyger till Berlin, bland flera lågprisbolag som till exempel AirBerlin, men du kan också hitta SAS resor till bra priser. Det bästa är att använda sig av en jämförande sida, där du enklast kan hitta billigast flyg och välja vilken tid på dygnet du vill åka.

IMG_0988

Graffittikonst i Berlin. (Bild www.hittasemestern.se)

Ta natttåget

Det finns flera tågalternativ till Berlin ett av de billigare är  Snälltåget, där du i delad bäddkupe´kan hitta riktigt billiga resor. Se upp bara, på sträckan Malmö-Berlin så finns ingen restaurangvagn med Snälltåget, vilket kan skapa riktigt hungriga magar efter ett tag. Så se till att köpa med dig mat under resan, ni kommer att kunna handla mat på färjan men den maten kanske inte direkt är en gastronomisk upplevelse.

Ett annat alternativ är att ta sig ned till Malmö och åka med GoEuro via Danmark. Tågen kommer till den stora stationen Berlin Hauptbahnhof där du enkelt kan ta U-bahn och S-bahn eller buss för att ta dig vidare in i staden. Varje dag passerar omkring 300 000 den mycket trafikerade centralstationen.

Åka bussen till Berlin

Swebus erbjuder bussresor via Danmark ned till Berlin för en ganska billig penning, resorna ligger på ca 12 timmar (från Göteborg) så det gäller att ladda upp med underhållning. Du kan åka från flera svenska orter ned till Berlin med Swebus. Kolla med fördel Swebus lågpriskalender för att hitta riktigt bra priser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *