Åka tunnelbana i Paris

_

Karta över Paris tunnelbana och pendeltågen RER.

Karta över Paris tunnelbana och pendeltågen RER.

Åka tunnelbana i Paris. Paris tunnelbanesystem kallas för Le Métro och började byggas 1900. Den största utbyggnaden gjordes före andra världskriget. 16 linjer fördelas på 303 stationer, och det görs dagligen 4,5 miljoner resor med Métron.

Den officiella hemsidan för Métron och pendeltågen RER är Ratp där kan du planera dina resor, läsa om biljetter och få information om tågtrafiken.

Köpa biljetter

Biljetter till tunnelbanan köper du enklast på stationerna via biljettluckan eller någon av de smidiga biljettautomaterna. En enkelbiljett ligger runt 1,80 €, du kan betala både med kort och kontanter.

Biljetter till RER-tågen (pendeltågen) kan du också köpa på stationerna och via biljettautomaterna. RER-tågen tar dig bland annat till Versailles och Disneyland.

Åka till och från flygplatserna

Paris har 3 flygplatser som ligger i utkanterna av Paris med goda förbindelser in till centrala Paris. Paris-Charles de Gaulle-flygplatsen (Norr om Paris) Paris-Orly flygplats (söder om Paris) och Paris-Beauvais Tillé flygplatsen som charter och lågprisflygen går till.  Beauvais ligger lite längre från Paris men du kan enkelt åka bussen från flygplatsen till en Métrostation (Porte Maillot) och vidare in till Paris.

Till och från Orlyflygplatsen och Charles-de- Gaulleflygplatsen kan du enkelt åka RER-tåget (pendeltåget). Tågen stannar på flera olika hållplatser i centrala Paris och på väg in till Paris. Kostnaden för att åka från flygplatsen är ungefär 10 €.

Åka tunnelbana i Paris

Du kan enkelt ladda ned appen Visit Paris by Métro och få direkt tillgång till kartor och du kan enkelt söka resor och planera. Med appen kan du också ange din position och få tips om sevärdheter i närheten av där du är.

Se videon om appen Visit Paris by Métro här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *